Πότε
15/11/2023
Πού
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Είσοδος
Είσοδος ελεύθερη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, προσκάλεσε την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, Δρ Γεωργία Στρατούλη, στον κύκλο των επιστημονικών διαλέξεων «Τετάρτες στο Μουσείο – Αρχαιολογικές Διαλέξεις».

Η παρουσίαση με τίτλο «ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Η ΠΟΛΙΣ. Με το βλέμμα στο μέλλον…» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15.11.2023, ώρα 19.00, στην αίθουσα ‘Μανόλης Ανδρόνικος’, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Θα χαρούμε για την παρουσία σας στην αίθουσα, ή διαδικτυακά στον σύνδεσμο: https://www.amth.gr/news/tetartes-sto-moyseio-arhaiologikes-dialexeis-10?fbclid=IwAR3P1Rbfj2klYH19QgRYDaBM4bfRO77Lp2xQvS6PnBREqkkhv39az9oc_UM

ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Η ΠΟΛΙΣ. Με το βλέμμα στο μέλλον…

Μια ακμάζουσα πόλη στη σκιά του δασωμένου Πάικου και στην εύφορη κοιλάδα του Αξιού, κοντά στην πρωτεύουσα του μακεδονικού βασιλείου, με επώνυμους πολίτες στα Πανελλήνια Ιερά, εξέχοντα μέλη της μακεδονικής αριστοκρατίας, γενέτειρα του Σελεύκου Α΄ του Νικάτορα, ιδρυτή της ομώνυμης δυναστείας, και … με ισχυρό για την σύγχρονη κοινωνία brand name, ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Η ΠΟΛΙΣ.

– Τί έχει αποκαλυφθεί από αυτήν την πόλη;
– Ποια μυστικά μένει να έρθουν στο φως και τί ερωτήματα να απαντηθούν;
– Ο χρόνος έχει ξεθωριάσει ανεπιστρεπτί την λάμψη της;
– Μπορεί να αποτελέσει σύγχρονο κόμβο παιδείας, γνώσης, πολιτισμού και ανάπτυξης;

Φωτογραφίες